Les nostres entitats: Feinart

Imatge Post Feinart 2

L’origen de Feinart es remunta a una llarga història que intentarem escurçar. L’any 2014 en Juanjo Martos va apuntar-se a la Llançadora d’Ocupació i Emprenedoria Solidària de Sant Boi, un projecte impulsat per l’ONG Acció Contra la Fam i l’Ajuntament de Sant Boi que en aquell moment es portava a terme al Casal de Barri Casablanca. I allà és on va conèixer a la Ruth Espinosa, que hi treballava com a orientadora laboral i psicòloga. Un cop acabat el projecte de la llançadora d’ocupació, la Ruth i el Juanjo van trobar-se en un moment d’inflexió a les seves vides professionals. I va ser així com tots dos van plantejar-se com enfocarien ells una llançadora d’ocupació, ja que creien en una manera diferent de fer les coses.

Feinart és una llançadora d’ocupació molt particular, ja que, té dos elements que la fan diferenciar-se de la resta: d’una banda, posen la creativitat al centre dels processos de cerca de feina, i de l’altra, s’adapten absolutament als horaris i circumstàncies personals dels usuaris i usuàries. D’aquesta forma a Feinart es treballa des de la personalitat de l’individu per tal de descobrir les seves potencialitats i definir una estratègia personalitzada a cada perfil professional. Tants camins per trobar feina com persones que en busquen. Gràcies a les tecnologies i a l’absència de límits a l’hora de cercar recursos, des de Feinart volen comunicar i transmetre la personalitat i l’essència de cada persona trencant amb els rígids límits dels habituals Currículums Vitae.

Per portar a terme aquesta tasca entre en joc els rols complementaris d’en Juanjo i la Ruth. Ella, psicòloga de professió, es dedica al treball psicològic i més íntim, mentre que el Juanjo, empeny i anima a fer coses diferents per obtenir resultats diferents. En Juanjo, destre amb les tecnologies i les xarxes socials dinamitza els processos de cerca de feina sense repetir patrons, ajudant-se de recursos com el màrqueting i les gamificacions.

Per fer-ho només necessiten dues coses: ordinadors portàtils i Wifi. I això si, un espai on poder treballar de forma compartifa en un horari flexible. De la mescla d’aquests tres elements: ordinadors, wifi i comunitat, neix l’Espai Coworking de Feinart, ubicat a l’Espai Cultural Les Muses al Casal de Barri Casablanca.

Però el seu projecte no acaba aquí. A banda de l’espai Coworking, que seria l’estructura bàsica de l’entitat, porten a termes altres activitats com “La noche de l@s desorientad@s”. Aquest projecte vol demostrar que les vides professionals són molt diverses i com pot arribar a ser d’apassionant el dia a dia quan t’estimes la teva feina. Gràcies als diferents convidats que hi participen i expliquen les seves trajectòries professionals podem conèixer de primera mà com és la feina en el sector artístic i cultural.

A Feinart arriben persones de tot arreu, però tenen un important vincle amb el barri de Casablanca. A més de tenir la seva seu al casal de barri, creen sinergies amb altres entitats del barri com Les Muses de Casablanca (amb qui comparteixen espai), Els Garrofers o la Comissió de Festes de Barri.

Així que ja sabeu, si esteu perduts o cansats, o voleu emprendre un projecte, us animem a adreçar-vos a Feinart, un espai obert on desenvolupar les vostres emocions tot cercant les oportunitats professionals que necessiteu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari